In deze rubriek worden de meest recente berichten geplaatst. Na verloop van tijd worden de belangrijkste zaken daaruit bij het betreffende hoofdstuk op deze website ondergebracht. Klik op de titel om het gehele bericht te lezen.

In de afgelopen jaren heb ik voor diverse organisaties lezingen gegeven. Die gingen in hoofdzaak over diverse landen die ik heb bezocht. Het betrof dan geen toeristische info, maar meer over cultuur en historie. Met projectie van kleurrijke afbeeldingen. Die lezingen vonden, op verzoek, veelal...

Sinds 2021 heb ik aan diverse exposities deelgenomen:
In 't Oude Gemaal (Poldermuseum) in Heerhugowaard.
In het Willibrordus Business Center, WBC, (totaaloverzicht) in Heiloo. 
En tijdens de Atelier- en Kunstroute in Heerhugowaard. 
Voorts de gezamenlijke expositie van onze Kunstkring Plein 4 van Heerhugowaard, in Het Weefhuis in Zaandijk.
Ook tijdens de Kunstparade in Heiloo in 2022  in de Ter Coulsterkerk aldaar. 
Op 23, 24 en 25 juni (in 2023). deed ik weer mee aan de Kunstparade in Heiloo. Dit keer in het Oude Gemeentehuis.
Er was veel bezoek, zeer geïnteresseerd. 

Wanneer een volgende expositie zal plaatshebben is nog niet bekend.

 

       

 

Omdat ik vragen kreeg m.b.t. mijn website volgen hier wat tips die kunnen helpen bij het gebruik ervan. *Wil je een bericht in deze rubriek Nieuws volledig lezen, klik dan op de titel van het betreffende bericht. *Als je de rubriek Galerie gaat bekijken, dan krijg je de...

De Stichting MissIQ bestaat sinds 2011. In de afgelopen 10 jaren zijn in totaal maar liefst ruim 80 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad 'eilanden', want naast Curaçao was er ook contact met scholen op Aruba en Sint Maarten. Dankzij giften van sponsors en donateurs konden de kosten voor verzending worden betaald. Ook dit jaar worden weer containers bij diverse scholen (voor basis en voortgezet onderwijs) op Curaçao en Aruba en ook op Bonaire gelost. 
Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen 'vintage' meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het 'afgedankte' materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op de eilanden, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl.
De opslagruimte van stichting Miss IQ wordt regelmatig bijgevuld met prachtig materiaal: leerlingsets (tafels en stoelen in diverse maten); leermiddelen, kasten, bureaus, knutsel- en speelmateriaal, vergadertafels, digi-borden, etc. etc. 
Op 11 februari 2022 vierde de stichting het 10-jarig Jubileum (uitgesteld vanwege corona-beperkingen in 2021). 
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd voorzitter en oprichtster mw. Ruth Groenewoud benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.