In deze rubriek worden de meest recente berichten geplaatst. Na verloop van tijd worden de belangrijkste zaken daaruit bij het betreffende hoofdstuk op deze website ondergebracht. Klik op de titel om het gehele bericht te lezen.

Corona Vaccinatie echt nodig! Sinds kort ben ik, samen met andere BN-ers, ambassadeur van de Vaccinatie Campagne van het ministerie van VWS: Ik stroop mijn mouw op!Deze campagne is bedoeld om iedereen op te roepen zich tegen corona te laten vaccineren.Op 9 februari werd er...

Op 12 juli 2020 was ik te gast in het radioprogramma 'De Perstribune' van omroep MAX. Ik werd geïnterviewd door Margreet Reijntjes. Het programma stond in het teken van de Themadag tegen Racisme. Deze foto is gemaakt door Michaël Roele. ...

Na het succesvolle jaar 2019 met veel exposities stonden er voor 2020 weer enkele exposities  op het programma.
Maar vanwege de corona-crisis zijn enkele exposities afgeblazen, helaas. Dat waren: de expositie van onze Kunstkring Plein 4 in het Gemeentehuis van Heerhugowaard, in de maand mei; de jaarlijkse Kunstparade eind juni in Heiloo en de Kunst- en Atelierroute in Heerhugowaard in september 2020. 
Maar gelukkig ging er nog wel een kunstexpositie door op 26 en 27 september in de Artfarm in Heerhugowaard. Onder de titel 'Be my guest' organiseerde Karin van Bodegom daar een presentatie van werk van kunstenaars die de afgelopen jaren te gast waren in haar radioprogramma over kunst. Ik was daar ook bij. 
Het was een zeer geslaagd weekend, met in totaal 160 bezoekers.

Voor 2021, dit jaar dus, staan er weer exposities op de lijst. Afhankelijk  van corona-maatregelen gaan die hopelijk door.
Als eerste: deelname aan de Kunstparade in Heiloo van 25 t/m 27 juni. Ik exposeer dan, met vele anderen, in de Cultuurkoepel aan de Kennemerstraatweg.
Verder gedurende drie maanden (juli, augustus en september 2021) presenteer ik een totaaloverzicht van mijn werk in het Willibrord Business Center, WBC. Dit WBC is gevestigd in het Hoofdgebouw van de voormalige Willibrord Stichting, ook aan de Kennemerstraatweg. In een heel ruime locatie, in twee brede, lange gangen, toon ik dan mijn werk (sowieso coronaproof). Later volgen details daarover met de tijden waarop ik daar aanwezig ben.

Omdat ik vragen kreeg m.b.t. mijn website volgen hier wat tips die kunnen helpen bij het gebruik ervan. *Wil je een bericht in deze rubriek Nieuws volledig lezen, klik dan op de titel van het betreffende bericht. *Als je de rubriek Galerie gaat bekijken, dan krijg je de...

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen...

De Stichting MissIQ bestaat sinds 2011. In de afgelopen jaren zijn in totaal maar liefst 34 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad 'eilanden', want naast Curaçao was er ook contact met scholen op Aruba en Sint Maarten. Dankzij giften van sponsors en donateurs konden de kosten voor verzending worden betaald. Ook het afgelopen jaar zijn weer containers bij diverse scholen (voor basis en voortgezet onderwijs) op Curaçao gelost.
Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen 'vintage' meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het 'afgedankte' materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op Curaçao, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl.
Ook is een container met sportattributen bezorgd bij de sportkoepel SDK op het eiland. Vorig jaar zijn maar liefst 11 grote containers verstuurd.
De opslagruimte van stichting Miss IQ wordt regelmatig bijgevuld met prachtig materiaal: leerlingsets (tafels en stoelen in diverse maten); leermiddelen, kasten, bureaus, knutsel- en speelmateriaal, vergadertafels, digi-borden, etc. etc. 
Ook dit jaar gaan minstens 10 containers weer overzee, daarvan nu ook naar scholen op Aruba.
Inmiddels heeft de Stichting Miss IQ een nieuw project toegevoegd: steun aan kansarme kinderen van Antilliaanse afkomst in Nederland. Alles daarover is te vinden op de website.