In deze rubriek worden de meest recente berichten geplaatst. Na verloop van tijd worden de belangrijkste zaken daaruit bij het betreffende hoofdstuk op deze website ondergebracht. Klik op de titel om het gehele bericht te lezen.

Dit jaar, 2019, staan weer enkele exposities op het programma. De eerste twee zijn al geweest, begin maart in Limmen, de maand april in 't Zand, tijdens Bloeiend Zijpe.
Van 14 mei t/m 24 juni exposeer ik werk in Galerie De Vogel in Schiedam, daar zullen voornamelijk mijn bladschilderingen te zien zijn, op verzoek van de Galeriehouders. Toegang is gratis. adres Hoogstraat 133, 3111 HE Schiedam. Open: dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur.
In die periode doe ik ook mee aan de gezamenlijke expo van onze Kunstkring Plein 4 op 18 en 19 mei. Die vindt plaats in de Artfarm in Heerhugowaard, Rustenburgerweg 126, 1703 RZ, toegang gratis, open van 11.00 tot 17.00 uur.
Op 9 en 10 juni (Pinksteren) doe ik mee aan een speciale expositie t.g.v. 100 jaar Actief Vrouwenkiesrecht. De titel van deze expositie is 'Vrouwen in de Kunst'. Deze expo vindt plaats in het historische Witte Kerkje (ruim 5 eeuwen oud) in St. Pancras, adres Kerkplein. De expositie is onderdeel van de Langedijker Kunstroute. Toegang gratis, open van 11.00 tot 17.00 uur.
De Stichting De Huygen Dijck viert haar 40-jarig bestaan met diverse activiteiten. Eén daarvan is een presentatie van werk van diverse kunstenaars op 22 en 23 juni. Bij mooi weer is dat buiten, anders binnen in het Poldermuseum. Ook ik doe daaraan mee. Het adres is Huygendijk 17 in Heerhugowaard. Nadere info volgt tegen die tijd via de media en via www.hetoudegemaalheerhugowaard.nl
Ook toon ik werk tijdens de Kunstparade Heiloo van 28 t/m 30 juni in de Bibliotheek aldaar. Elke dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Adres:  Westerweg 250. 
Tijdens de exposities in Heerhugowaard, St. Pancras en Heiloo ben ik steeds zelf aanwezig.

Omdat ik vragen kreeg m.b.t. mijn website volgen hier wat tips die kunnen helpen bij het gebruik ervan. *Wil je een bericht in deze rubriek Nieuws volledig lezen, klik dan op de titel van het betreffende bericht. *Als je de rubriek Galerie gaat bekijken, dan krijg je de...

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen...

De Stichting MissIQ kan terugkijken op een zeer succesvol 2018. Er zijn maar liefst 12 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad 'eilanden', want naast Curaçao is er nu ook contact met scholen op Aruba. Dankzij giften van sponsors en donateurs kunnen de kosten voor verzending worden betaald. Het doel voor 2019 is minimaal 8 containers, van elk 40 ft., te verschepen met materiaal bestemd voor scholen voor basis-  en voortgezet-onderwijs. Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen 'vintage' meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het 'afgedankte' materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op Curaçao, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl