In deze rubriek worden de meest recente berichten geplaatst. Na verloop van tijd worden de belangrijkste zaken daaruit bij het betreffende hoofdstuk op deze website ondergebracht. Klik op de titel om het gehele bericht te lezen.

Na het succesvolle jaar met veel exposities staan er voor dit jaar, 2020, weer enkele exposities waaraan ik deelneem op het programma.
Om te beginnen in mei. De hele maand exposeert onze Kunstkring Plein 4 in het Gemeentehuis van Heerhugowaard. De eerste twee weken van de maand exposeert de ene helft van de leden, de laatste twee weken de andere helft. Welke periode van mei mijn werk te zien is, wordt later bekend gemaakt.
Op 26, 27 en 28 juni vindt de jaarlijkse Kunstparade in Heiloo plaats. Natuurlijk doe ik ook weer mee. Dit keer niet in de Bibliotheek, maar in de Cultuurkoepel. Kijk voor alle activiteiten en de openingstijden op de website van de Kunstparade Heiloo.
Verder is werk van mij te zien tijdens de Kunst- en Atelierroute in Heerhugowaard. Die wordt gehouden op 19 en 20 september. Ik toon mijn werk dan in het Gemeentehuis, samen met nog veel meer kunstenaars.

Omdat ik vragen kreeg m.b.t. mijn website volgen hier wat tips die kunnen helpen bij het gebruik ervan. *Wil je een bericht in deze rubriek Nieuws volledig lezen, klik dan op de titel van het betreffende bericht. *Als je de rubriek Galerie gaat bekijken, dan krijg je de...

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen...

De Stichting MissIQ kan terugkijken op een zeer succesvol 2018. Er zijn maar liefst 12 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad 'eilanden', want naast Curaçao was er ook contact met scholen op Aruba. Dankzij giften van sponsors en donateurs kunnen de kosten voor verzending worden betaald. Het doel voor 2019, om minimaal 8 containers, van elk 40 ft., te verschepen is inmiddels ook bereikt. In augustus zijn deze containers bij diverse scholen (voor basis en voortgezet onderwijs) op Curaçao gelost.
Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen 'vintage' meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het 'afgedankte' materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op Curaçao, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl.
Ook is een container met sportattributen bezorgd bij de sportkoepel SDK op het eiland.