In deze rubriek worden de meest recente berichten geplaatst. Na verloop van tijd worden de belangrijkste zaken daaruit bij het betreffende hoofdstuk op deze website ondergebracht. Klik op de titel om het gehele bericht te lezen.

Op vrijdag 27 september werd in Hilversum de expositie Media Vrouwen geopend. De start was in Beeld&Geluid met een uitgebreid interview met Tineke de Nooij. Daarna gingen we, alle genodigden, met een speciale bus naar het Museum Hilversum voor de officiële opening. Die werd verricht...

Dit jaar, 2019, met name in het voorjaar had ik diverse exposities van mijn schilderijen: in Limmen, in 't Zand, in Galerie De Vogel in Schiedam, de gezamenlijke expo van onze Kunstkring Plein 4 in Heerhugowaard,  in St. Pancras,  buiten bij het Poldermuseum in Heerhugowaard en als laatste tijdens de Kunstparade Heiloo.
Ook worden nog tot 13 oktober twee gedichten van mij geëxposeerd tijdens een bijzondere expositie van de World Art Games NL in het Museum Maassluis (info www.museummaassluis.nl).
Na die drukke periode in het voorjaar heb ik even rust genomen wat exposities betreft. Ik ben wel aan het schilderen en ook gedichten aan het schrijven. De enige expositie waaraan ik dit najaar nog meedoe is in de Kunstkerk in Heerhugowaard van 25 oktober t/m 20 november. Diverse kunstenaars tonen dan elk één werk in zwart/wit met een steunkleur. (info: www.kunstkerkheerhugowaard.nl). 

 

Omdat ik vragen kreeg m.b.t. mijn website volgen hier wat tips die kunnen helpen bij het gebruik ervan. *Wil je een bericht in deze rubriek Nieuws volledig lezen, klik dan op de titel van het betreffende bericht. *Als je de rubriek Galerie gaat bekijken, dan krijg je de...

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen...

De Stichting MissIQ kan terugkijken op een zeer succesvol 2018. Er zijn maar liefst 12 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad 'eilanden', want naast Curaçao was er ook contact met scholen op Aruba. Dankzij giften van sponsors en donateurs kunnen de kosten voor verzending worden betaald. Het doel voor 2019, om minimaal 8 containers, van elk 40 ft., te verschepen is inmiddels ook bereikt. In augustus zijn deze containers bij diverse scholen (voor basis en voortgezet onderwijs) op Curaçao gelost.
Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen 'vintage' meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het 'afgedankte' materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op Curaçao, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl.
Ook is een container met sportattributen bezorgd bij de sportkoepel SDK op het eiland.