In deze rubriek worden de meest recente berichten geplaatst. Na verloop van tijd worden de belangrijkste zaken daaruit bij het betreffende hoofdstuk op deze website ondergebracht. Klik op de titel om het gehele bericht te lezen.

Op 12 juli 2020 was ik te gast in het radioprogramma 'De Perstribune' van omroep MAX. Ik werd geïnterviewd door Margreet Reijntjes. Het programma stond in het teken van de Themadag tegen Racisme. Deze foto is gemaakt door Michaël Roele. ...

Na het succesvolle jaar 2019 met veel exposities stonden er voor dit jaar, 2020, weer enkele exposities  op het programma.
Maar vanwege de corona-crisis zijn enkele exposities afgeblazen, helaas. Om te beginnen de expositie van onze Kunstkring Plein 4 in het Gemeentehuis van Heerhugowaard, in de maand mei.
Ook de jaarlijkse Kunstparade die eind juni in Heiloo zou plaats hebben, is geschrapt.>
Wat ook niet doorging is de Kunst- en Atelierroute in Heerhugowaard. Die zou worden gehouden op 19 en 20 september. Jammer dus.
Maar gelukkig ging er nog wel een kunstexpositie door op 26 en 27 september in de Artfarm in Heerhugowaard. Onder de titel 'Be my guest' organiseerde Karin van Bodegom daar een presentatie van werk van kunstenaars die de afgelopen jaren te gast waren in haar radioprogramma over kunst. Ik was daar ook bij. 
Het was , met alle voor corona noodzakelijke maatregelen, een zeer geslaagd weekend, met in totaal 160 bezoekers. We waren allemaal heel tevreden.

Nu maar hopen dat volgend jaar weer wel meer exposities mogelijk zullen zijn.

Omdat ik vragen kreeg m.b.t. mijn website volgen hier wat tips die kunnen helpen bij het gebruik ervan. *Wil je een bericht in deze rubriek Nieuws volledig lezen, klik dan op de titel van het betreffende bericht. *Als je de rubriek Galerie gaat bekijken, dan krijg je de...

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen...

De Stichting MissIQ bestaat sinds 2011. In de afgelopen jaren zijn in totaal maar liefst 34 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad 'eilanden', want naast Curaçao was er ook contact met scholen op Aruba en Sint Maarten. Dankzij giften van sponsors en donateurs konden de kosten voor verzending worden betaald. Ook het afgelopen jaar zijn weer containers bij diverse scholen (voor basis en voortgezet onderwijs) op Curaçao gelost.
Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen 'vintage' meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het 'afgedankte' materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op Curaçao, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl.
Ook is een container met sportattributen bezorgd bij de sportkoepel SDK op het eiland.
Voor dit jaar staat een zending van maar liefst 11 grote containers op het programma. De opslagruimte van stichting Miss IQ staat boordevol prachtig materiaal: leerlingsets (tafels en stoelen in diverse maten); leermiddelen, kasten, bureaus, knutsel- en speelmateriaal, vergadertafels, digi-borden, etc. etc.  De komende maanden worden de containers geladen. De bedoeling is dat de containers eind oktober/begin november verscheept gaan worden.