Deelname World Art Games

Deelname World Art Games

Van 12 tot 20 augustus 2017 heb ik in Kroatië deelgenomen aan de World Art Games (WAG) in de stad Slavonski Brod. Ik was er als dichter en als schilder.
Er zijn (zoals van elke beeldend kunstenaar) twee schilderwerken van mij geëxposeerd. En verder heb ik opgetreden met mijn gedichten in het Engels.
Er waren acht dichters die hun eigen werk lieten horen.

De WAG is een internationaal kunst-evenement (van een week), waaraan kunstenaars deelnemen uit de hele wereld. (zie www.wagames.org. Doel is kunstenaars van alle disciplines contact met elkaar te laten maken. Kennis te nemen van elkaars cultuur en creatieve inzichten uit te wisselen. De WAG werd nu voor de 4de keer gehouden. Vorig jaar nam ik ook daaraan deel, toen was het in Montenegro.
Er waren nu deelnemers uit 52 landen, van Nieuw Zeeland tot Argentinië, van Finland tot Zuid Afrika.

Ik heb er ook een workshop Poëzie gegeven (dat was een groot succes).
De laatste dag werden de ‘awards’  en medailles uitgereikt.
Bij de WAG gaat het niet om competitie, er is geen wedstrijd element.
Maar er wordt wel iemand aangewezen die met zijn/haar bijdrage aan de Games een bijzondere plaats heeft ingenomen. Voor elke categorie was er dus een ‘winners’-medaille: muziek, schilderen, beeldhouwen, glaskunst, etc. In totaal acht categorieën met medailles.
Ik kreeg een ‘award’ vanwege mijn workshop Poëzie, met als bewijs een ‘Thanks’-certificaat.
En tot mijn echt grote verrassing kreeg ik in de categorie ‘literature’, de gouden medaille als ‘winner’.
Vanwege mijn optreden met mijn gedichten, met bijbehorende oorkonden.
We waren met acht dichters (uit Noorwegen, Nieuw Zeeland, Engeland, Kroatië (3 x), Mexico en Nederland).
Ik had in de dagen na mijn optreden al van verschillende kanten veel complimenten gekregen, maar de anderen waren ook goed. Ik heb geen moment gedacht daarvoor een medaille te krijgen.
Het grappige is dat dit in Nederland een beetje ondergesneeuwd is. Ik heb nu al 2 x bij de WAG heel veel erkenning gekregen voor mijn gedichten en de manier van voordragen.
Ik denk dat ik er zelf wat meer ‘de boer’ mee op moet.
In elk geval heb ik enorm genoten van het contact met de groep kunstenaars vanuit de hele wereld. We hebben veel cultuur uitgewisseld, we hebben plezier gehad, elkaar gestimuleerd.

       

Die medaille is een kunstwerk op zich. Ontworpen en gemaakt door de Kroatische kunstenares (o.a. op het gebied van naaldkunst met gouddraad): Mirjana Kovacevic Doroghy. Elke medaille is met de hand gemaakt door haar. In het midden is het logo van de WAG, er omheen korenaren: symbool voor het gebied rond de stad Slavonski Brod. Dat gebied geldt als graanschuur voor dat deel van Kroatië.
De medaille heeft een middellijn van 8,5 cm. De rand is van goudkleurig plexiglas.
Ik ben er echt heel trots op.

Na deze periode in Kroatië volgden van bevriende kunstenaars uitnodigingen om werk op te sturen naar Finland i.v.m. 200 jaar onafhankelijkheid; en naar Mexico voor deelname aan een expositie ter ondersteuning van de slachtoffers van de aardbeving aldaar. Aan beide verzoeken heb ik deelgenomen. Alles kon digitaal worden opgestuurd.

1Reactie
  • Trees Brouwer
    Geplaatst op 15:14h, 10 november Beantwoorden

    GEWELDIG EUGENIE !!!!! Van Harte Proficiat!! Echt verdiend hoor. Wij vinden je gedichten en verhalen ook altijd heel mooi. Eindelijk gerechtigheid ,haha!!!!

Geef een reactie