Kinderboek ‘Avonturen van Poes en Beer’ gepubliceerd

Kinderboek ‘Avonturen van Poes en Beer’ gepubliceerd

Afgelopen week lanceerde ik mijn eerste kinderboek. Als kind deed ik mee aan het kinderuurtje op de radio op Curaçao (waar wij toen woonden). Daar leerde ik veel liedjes. Eén daarvan is me altijd bijgebleven. ‘Een poesje en een beertje gingen samen uit’. Later toen ik kinderen kreeg heb ik dat liedje ook met hen gezongen.

De tekst van het liedje inspireerde mij om er een verhaaltje over te bedenken. Dat vertelde ik mijn kinderen. En later ook aan mijn kleinkinderen, zelfs op hun school (tijdens ‘oma-dag’). De leerkrachten vroegen altijd of dat verhaaltje in een boek stond. Helaas moest ik dan melden dat het alleen nog in mijn hoofd bestond. Na het veelvuldige vragen besloot ik dat verhaaltje op te schrijven.

Langzaam aan ontstond toen het idee om meer verhalen over de avonturen van Poes en Beer te gaan schrijven. Na mijn werkzame tijd ben ik de verhalen gaan schrijven. Door mijn drukke werkzaamheden kwam het er slechts sporadisch van. Maar na mijn werkzame tijd ben ik de verhalen gaan schrijven. Zo ontstonden de laatste jaren verhaaltjes over Poes en Beer. Ik vertelde die, (en vertel ze nog van tijd tot tijd) op scholen en bij de kinderopvang.

 

En steeds krijg ik dan weer de vraag of die verhalen in een kinderboek staan. Ik heb uiteindelijk alles opgeschreven. Het zijn er zes geworden met avonturen van Poes en Beer. Daarnaast heb ik een bevriende kunst-collega bereid gevonden om de verhalen van illustraties te voorzien. Haar naam is Henny Mazurel. Zij is beeldhouwer, keramist en schilder. Het zijn eenvoudige illustraties zoals kinderen die zelf ook zouden kunnen tekenen.

Op 18 mei mocht ik het eerste exemplaar van dit voorleesboek uitreiken aan de burgemeester van de gemeente Dijk en Waard, Maarten Poorter.

Benieuwd naar het kinderboek?

Het kinderboek ‘Avonturen van Poes en Beer’ kost 12,50 excl. verzendkosten en te bestellen via het contactformulier (klik hier en vermeld bij de opmerkingen welk aantal boekjes van Poes en Beer u wilt bestellen) op de website. Het boekje is ook verkrijgbaar bij de Bruna en Stumpel in Middenwaard (Heerhugowaard).

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.