Presentaties

jules-logeert-2016-00048-klein

De presentaties die Eugènie houdt voor haar bedrijf bestaan niet
uit ‘aapjes kijken’. Die activiteit doet ze in haar vrije tijd,
vooral als ze met de kleinkinderen naar een dierenpark gaat.

De bezigheden voor haar bedrijf volgen hier.

Na beëindiging van het bedrijf Van der Aart & Herlaar in logo-eugenie-nieuw[1]2000, ging Eugenie als ZZP-er verder met: Eugènie Herlaar Presentaties. Eind 2022 heeft ze dat bedrijf afgesloten. Ze is dus nu ‘met pensioen’.
De werkzaamheden bestonden uit het geven van diverse lezingen, de verkoop van haar gedichten- en verhalenbundels en overige presentaties voor diverse organisaties en bedrijven.

Tot 2017 trad Eugènie ook op met Storytelling
Eugènie heeft vanaf haar prille jeugd amateurtoneel gespeeld, tot aan ongeveer 1979 in haar vorige woonplaats Teteringen (bij Breda).
Haar verhuizing naar Heerhugowaard en nieuwe uitdagingen (op bestuurlijk en vooral cultureel gebied) zorgden voor gebrek aan tijd voor deze acteerpassie.
De wens om toch op dat terrein nog iets te doen bleef aanwezig. Declamatie van gedichten was een eerste stap. Tot haar aandacht getrokken werd door het fenomeen ‘storytelling’. Eugènie heeft daarvoor een opleiding gevolgd bij dé meesterverteller Paul Middellijn en aansluitend nog workshops bij Anne van Delft.Story Prinses buiten

Vanaf 2000 tot 2017 heeft zij vele malen opgetreden als storyteller, zowel solo als met muzikale omlijsting.
Omdat deze optredens erg veel energie vergen heeft ze besloten haar presentaties als Storyteller te beëindigen. Wel met enige weemoed, maar toch!
Ze had diverse voorstellingen
Een korte terugblik:
320230_158849844207163_100002464444923_293401_1727651990_n– ‘Luisteren is beleven!’ – vertellingen, legenden en sprookjes van onder andere Keltische, Jiddische, Oud-Italiaanse, Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse oorsprong, maar ook eigen verhalen. Met een moraal, een wijze raad of een humoristische toets.
– ‘Winter Stories’ – een hartverwarmende voorstelling met bijzondere winter- en/of kerstverhalen.
Trippelzone 1 denkend
– ‘Luisteren is leuk!’ – een luchtig familieprogramma dat speciaal op kinderen was afgestemd.
Voor website 00010

Tussen de verhalen door, declameerde ze eigen gedichten.

Lezingen
Eugènie was erg reislustig. Zij heeft vele verre landen bezocht. Graag deelde zij haar reiservaringen met anderen. Dat deed ze door middel van lezingen, waarbij vele geprojecteerde kleurrijke afbeeldingen haar verhalen ondersteunden. De lezingen betroffen diverse Eu lezinglanden, onder meer Bhutan, Ghana, Sint Petersburg- droom van Peter de Grote, Caribisch Nederland, Griekenland, Marokko, IJsland en de Baltische staten. Daarnaast gaf ze een lezing over het leven van Sint Franciscus en de kunstuitingen die daaraan zijn gewijd, zoals de beroemde fresco’s van Giotto in Assisi.
Ze presenteerde de lezingen door het hele land. MAAR…met het ouder worden ging ook het geven van de lezingen steeds meer energie kosten. Vandaar dat ze besloten heeft ook die activiteiten anders vorm te gaan geven. Niet meer ver weg, ergens in het land, niet meer ’s avonds.
Wel nog in of in directe omgeving van haar woonplaats Heerhugowaard.
Daarnaast geeft ze lezingen thuis voor maximaal 10 personen. Eens per maand op een zondagmiddag.
Alle informatie daarover is te vinden bij de rubriek Nieuws.

Gedichten- en verhalenbundels
Dat Eugènie Herlaar gedichten en verhalen schreef was slechts in kleine kring bekend. Drie bundelsIn 2005 besloot ze in eigen beheer haar gedichten in een bundel uit te brengen. Het werd de bundel Van alle tijden… In 2009 verscheen haar verhalenbundel Van alle kanten… En in 2010 volgde de publicatie van haar tweede dichtbundel Van alle keren…
Uiteraard schrijft ze nog steeds. Met haar gedichten en verhalen treedt ze, op verzoek, nog regelmatig op.

Bijzonderheden over deze bundels zijn te vinden bij het hoofdstuk ‘Art & Stories’. Voor optredens met declamatie kan informatie verkregen worden via CONTACT.