Stichting MissIQ staat niet stil!

Stichting MissIQ staat niet stil!

De Stichting MissIQ bestaat sinds 2011. In de afgelopen 10 jaren zijn in totaal maar liefst ruim 80 containers met gevarieerd school inventaris naar de eilanden gestuurd. Inderdaad ‘eilanden’, want naast Curaçao was er ook contact met scholen op Aruba en Sint Maarten. Dankzij giften van sponsors en donateurs konden de kosten voor verzending worden betaald. Ook dit jaar worden weer containers bij diverse scholen (voor basis en voortgezet onderwijs) op Curaçao en Aruba en ook op Bonaire gelost. 
Het materiaal van die scholen daar verkeert in een dermate slechte staat, dat vernieuwing hard nodig is. De Stichting zorgt daarvoor, door hen ‘vintage’ meubilair, sport- en spelmaterialen, computers, boeken e.d. te zenden die zijn geschonken door scholen in Nederland. Deze scholen hebben deze spullen over, omdat zij hun inventaris vernieuwen. Het ‘afgedankte’ materiaal is nog in zeer goede staat. Het krijgt daardoor een nieuw leven op de eilanden, in plaats van vernietigd te worden in Nederland.
Zie: www.stichtingmissiq.nl.
De opslagruimte van stichting Miss IQ wordt regelmatig bijgevuld met prachtig materiaal: leerlingsets (tafels en stoelen in diverse maten); leermiddelen, kasten, bureaus, knutsel- en speelmateriaal, vergadertafels, digi-borden, etc. etc. 
Op 11 februari 2022 vierde de stichting het 10-jarig Jubileum (uitgesteld vanwege corona-beperkingen in 2021). 
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd voorzitter en oprichtster mw. Ruth Groenewoud benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.