Miss IQ stuurde ook schoolmaterialen naar Sint Maarten

Miss IQ stuurde ook schoolmaterialen naar Sint Maarten

De Stichting Miss IQ (waarbij Eugènie sterk betrokken is) heeft meteen in september 2017 besloten om ook basisscholen op Sint Maarten van inventaris te gaan voorzien. Door de orkaan IRMA zijn van diverse scholen de materialen (tafeltjes, stoelen, schoolborden, computers, etc.)zwaar beschadigd. Gelukkig heeft men kans gezien snel de grootste ravage op te ruimen. Maar veel materiaal is verloren gegaan of onbruikbaar geworden.
Het duurde enige tijd voor de Stichting voldoende financiële middelen bijeen had om de verzending van 2 zeecontainers (elk 40ft.) mogelijk te maken.
De Stichting ontving foto’s van diverse scholen. Een voorbeeld van een tot ruïne geworden klaslokaal spreekt voor zich:
Er was ruim voldoende materiaal in voorraad, dankzij schenkingen van diverse scholen in Nederland.
Door het houden van diverse acties (Fancy Fair en promotie) en ook dankzij diverse grote donaties van bedrijven (zoals de AFAS Foundation), was er begin 2018 voldoende geld om de containers op 8 en 15 januari te verzenden.
Al gauw daarna ontving de stichting het verzoek van de overheid van Sint Maarten om, indien mogelijk zo’n 100 bureaus en bureaustoelen plus voorraadkasten te zenden. Gelukkig kreeg op dezelfde tijd de stichting het aanbod van het Verbond van Verzekeraars van ruim 100 bureaus en overige inventaris. Het Verbond was nl. het pand aan het verbouwen en daarvoor werd nieuw materiaal aangeschaft. Voor de kosten van transport in Nederland en verzending in 2 grote zeecontainers werd geld verkregen van een anonieme stichting en van het Ministerie van Onderwijs. Ook deze zendingen zijn inmiddels op Sint Maarten in grote dank ontvangen.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie