Lezingen over landen/reizen

Lezingen over landen/reizen

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen over andere onderwerpen. Zoals: De tijd van Eugènie bij het Journaal; Slavenhandel en Slavernij; het leven van Sint Franciscus en over de boeiende en bizarre levenswijze van Keizer Frederik II, bekend van zijn kennis over de Valkenjacht.
Meestal vinden de lezingen plaats voor leden van diverse organisaties, dat zijn dan besloten bijeenkomsten.
Vanwege de corona maatregelen zijn in 2020 vele lezingen geschrapt.
Hopelijk kunnen dit jaar, 2021, weer lezingen worden gepresenteerd.

Voortdurend worden nieuwe lezingen aan de lijst toegevoegd. Zo is nu ook beschikbaar:  Lezing over ‘100 jaar Actief Vrouwenkiesrecht’. Hierin wordt belicht wat er vooraf ging vanaf eind 1800 voordat in 1919 eindelijk de wet werd bekrachtigd waardoor ook vrouwen mochten stemmen. En hoe heeft de vrouwen-emancipatie zich verder ontwikkeld tot op heden.
Een tweede nieuwe lezing is: Nederland in de 60-er jaren. Een ietwat nostalgische blik, met herinneringen, op die jaren waarin er veel in ons land veranderde.
Graag deelt zij haar ervaringen met anderen. De lezingen worden gegeven met projectie van vele kleurrijke afbeeldingen die de verhalen ondersteunen.
De landen-lezingen zijn geen toeristische aanbevelingen. Er wordt, naast de beelden van het land en de bevolking, vooral veel aandacht geschonken aan de cultuur en de historie van de betreffende landen/gebieden.
Kijk bij: Bezigheden, bij het hoofdstuk ‘Presentaties’ en scroll omlaag naar ‘Lezingen’.
Voor uitgebreide informatie: aanmelden via het contactformulier, dan volgt toezending van een volledig overzicht.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.