Lezingen over landen/reizen

Lezingen over landen/reizen

Eugènie Herlaar is erg reislustig. Na haar werkzame periode, met name bij het NOS-journaal, heeft ze vele verre landen bezocht. Daarover geeft ze boeiende lezingen. Zoals over: Ghana, IJsland, de Baltische Staten, Bhutan, Marokko, Sint Petersburg, Caribisch Nederland, Griekenland, Curaçao. Daarnaast heeft ze ook lezingen over andere onderwerpen. Zoals: Ontwikkeling van de Mode; De tijd van Eugènie bij het Journaal; Slavenhandel en Slavernij; het leven van Sint Franciscus.
Voortdurend worden nieuwe lezingen aan de lijst toegevoegd. In september 2019 komt de lezing over ‘100 jaar Actief Vrouwenkiesrecht’ beschikbaar. Wat ging er eind 1800 aan vooraf voordat in 1919 eindelijk de wet werd bekrachtigd waardoor ook vrouwen mochten stemmen. En hoe heeft de vrouwen-emancipatie zich verder ontwikkeld tot op heden.
Graag deelt zij haar ervaringen met anderen. De lezingen worden gegeven met projectie van vele kleurrijke afbeeldingen die de verhalen ondersteunen.
De landen-lezingen zijn geen toeristische aanbevelingen. Er wordt, naast de beelden van het land en de bevolking, vooral veel aandacht geschonken aan de cultuur en de historie van de betreffende landen/gebieden.
Kijk bij: Bezigheden, bij het hoofdstuk ‘Presentaties’ en scroll omlaag naar ‘Lezingen’.
Voor uitgebreide informatie: aanmelden via het contactformulier, dan volgt toezending van een volledig overzicht.

Geen reactie's

Geef een reactie