Presentaties

jules-logeert-2016-00048-klein

De presentaties die Eugènie houdt voor haar bedrijf bestaan niet
uit ‘aapjes kijken’. Die activiteit doet ze in haar vrije tijd,
vooral als ze met de kleinkinderen naar een dierenpark gaat.

De bezigheden voor haar bedrijf volgen hier.

Sinds beëindiging van het bedrijf Van der Aart & Herlaar in logo-eugenie-nieuw[1]2000, is Eugenie ZZP-er met: Eugènie Herlaar Presentaties.
De werkzaamheden bestaan uit het geven van diverse lezingen, het optreden als Storyteller, de verkoop van haar gedichten- en verhalenbundels en overige presentaties voor diverse organisaties en bedrijven.

Storytelling
Eugènie heeft vanaf haar prille jeugd amateurtoneel gespeeld, tot aan ongeveer 1979 in haar vorige woonplaats Teteringen (bij Breda).
Haar verhuizing naar Heerhugowaard en nieuwe uitdagingen (op bestuurlijk en vooral cultureel gebied) zorgden voor gebrek aan tijd voor deze acteerpassie.
De wens om toch op dat terrein nog iets te doen bleef aanwezig. Declamatie van gedichten was een eerste stap. Tot haar aandacht getrokken werd door het fenomeen ‘storytelling’. Eugènie heeft daarvoor een opleiding gevolgd bij dé meesterverteller Paul Middellijn en aansluitend nog workshops bij Anne van Delft.Story Prinses buiten

Sinds 2000 treedt zij op als storyteller, zowel solo als met muzikale omlijsting.
Meer weten over Storytelling en over de bijpassende pauzemuziek? Klik dan op ‘Nadere Informatie’.
Diverse voorstellingen
Inmiddels zijn de volgende voorstellingen samengesteld, waarmee Eugènie zowel solo als in combinatie met muziek, boeiende verhalen uit alle windstreken en uit alle tijden ten gehore brengt:
320230_158849844207163_100002464444923_293401_1727651990_n– ‘Luisteren is beleven!’ – vertellingen, legenden en sprookjes van onder andere Keltische, Jiddische, Oud-Italiaanse, Zuid-Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse oorsprong, maar ook eigen verhalen. Met een moraal, een wijze raad of een humoristische toets.
– ‘Winter Stories’ – een hartverwarmende voorstelling met bijzondere winter- en/of kerstverhalen.
Trippelzone 1 denkend
– ‘Luisteren is leuk!’ – een luchtig familieprogramma dat speciaal op kinderen is afgestemd.
De voorstellingen wisselen steeds van lengte en samenstelling, al dan niet in combinatie met muziek. Ze kunnen ook aansluiten op een bestaand thema. Dit veelal in overleg met de opdrachtgever.Voor website 00010

Tussen de verhalen door, declameert ze eigen gedichten.

Voor boekingen: zie de gegevens voor CONTACT op de Homepage.

Lezingen
Eugènie is erg reislustig. Zij heeft vele verre landen bezocht. Graag deelt zij haar reiservaringen met anderen. Dat doe ze door middel van lezingen, waarbij vele geprojecteerde kleurrijke afbeeldingen haar verhalen ondersteunen. Ze heeft diverse Eu lezinglanden-lezingen beschikbaar, onder meer over Bhutan, Ghana, Sint Petersburg- droom van Peter de Grote, Caribisch Nederland, Griekenland en de Baltische staten. In voorbereiding is een lezing over Marokko. Ook heeft ze een lezing over het leven van Sint Franciscus en de kunstuitingen die daaraan zijn gewijd, zoals de beroemde fresco’s van Giotto in Assisi.
Ze presenteert de lezingen door het hele land.
Voor boekingen zie de gegevens voor CONTACT op de Homepage..

Gedichten- en verhalenbundels
Dat Eugènie Herlaar gedichten en verhalen schreef was slechts in kleine kring bekend. Drie bundelsIn 2005 besloot ze in eigen beheer haar gedichten in een bundel uit te brengen. Het werd de bundel Van alle tijden… In 2009 verscheen haar verhalenbundel Van alle kanten… En in 2010 volgde de publicatie van haar tweede dichtbundel Van alle keren…

Bijzonderheden over deze bundels zijn te vinden bij het hoofdstuk ‘Art & Stories’.